C60 gezichtscrème zelf maken

Elvin de Regt, oprichter Nextgene.nl

19 december 2020

C60 bij huidverzorging

Tijdens de koude maanden is het goed om de huid extra te verzorgen. C60 is wanneer het opgelost in olijfolie, wordt geconsumeerd, fantastisch in het opruimen van gifstoffen in het lichaam. Het kan ook voor de huid gebruikt worden, dan zal het ontgiftende effect meer lokaal en direct op de huid plaatsvinden. Er worden zeer krachtige positieve effecten gemeld. Daarom zien we de laatste tijd steeds meer huidverzorgingsproducten met C60 op de markt verschijnen.

Beschikbare producten

Gezichtscreme

Een hoog-kwaliteit product op de markt

Serieuze producten van hoge kwaliteit (zoals deze) zijn erg kostbaar en nog lastig te verkrijgen in Nederland en België. Ook hier geldt, net zoals bij alle C60 producten, dat (onrealistisch) goedkope producten vermeden moeten worden. In dat geval worden vaak zeer kleine hoeveelheden gebruikt, of producten (meestal de C60) van industriële kwaliteit, die NIET geschikt zijn voor lichamelijk gebruik!

Zelf maken

C60 in olijfolie (of andere olie) kan natuurlijk direct op de huid worden aangebracht. Dit is echter minder prettig omdat de olie vet en plakkerig blijft, en minder goed in de huid trekt. Daarom zijn we gaan experimenteren met het toevoegen van C60 in olijfolie aan een neutrale gezichtscrème. Dit is vrij eenvoudig zelf te doen. Het is mogelijk om relatief veel C60 in olijfolie aan de crème toe te voegen terwijl de crème nog steeds prettig in gebruik blijft. Ons team en een aantal klanten testen het inmiddels meer dan 6 maanden. De crème wordt als zeer prettig ervaren en de resultaten zijn erg positief.

LET OP! Bepaalde onderzoeken wijzen uit dat C60 kan reageren met (zon)licht. Het is daarom sterk aan te raden om deze crème te gebruiken als nachtcrème, en de zelfgemaakte crème donker te bewaren en binnen 6 weken op te maken.

C60 gezichtscrème zelf maken

Benodigdheden:

C60 gezichtscrème zelf maken

Benodigdheden

1 x crème potje leeg (120 ml)
1 x simpele gezichtscrème 50 ml (wij hebben gebruikt: vitamine E crème van Holland & Barrett)
1 x flesje C60 in olijfolie
1 x (houten) spateltje

Maak de crème als volgt:

1. Begin met ongeveer 50 ml neutrale gezichtscrème (wij hebben gebruikt: vitamine E crème van Holland & Barrett).
2. Doe deze 50 ml crème in een groter, leeg en schoon crème potje, bijvoorbeeld van 120 ml. Er is nu genoeg ruimte over om C60 in olijfolie toe te voegen.

C60 gezichtscrème zelf maken

Doe de inhoud van een 50ml potje in een schoon en leeg 120ml potje

3. Voeg een klein beetje C60 in olijfolie toe en roer dit goed door totdat het helemaal is opgelost.

C60 gezichtscrème zelf maken

Een beetje C60 in olijfolie toegevoegd

4. Herhaal dit proces zolang de crème goed van structuur blijft. Voeg niet meer dan ongeveer 1/5 deel van een flesje (20 ml) C60 in olijfolie toe want anders wordt de structuur van de crème minder goed, en lost de C60 in olijfolie niet goed meer op (deze is dan wel gewoon prima te gebruiken).
5. De crème verandert langzaam van kleur.
6. Roer voor gebruik de crème eventueel weer even door.
7. Bewaar de crème donker, open het potje steeds zo kort mogelijk en gebruik binnen 6 weken.
8. Klaar!

C60 gezichtscrème zelf maken

Ons eindresultaat: iets teveel C60 in olijfolie toegevoegd, maar prima te gebruiken

Disclaimer: deze tip betreft onze eigen bevindingen, en die van een aantal van onze vaste klanten. Deze zelfgemaakte crème is niet wetenschappelijk onderzocht op werkzaamheid. Wel ondervinden wij positieve effecten, en ervaart, na 6 maanden gebruik, geen van de mensen die de crème hebben getest, enige negatieve effecten. Dit is derhalve geen garantie dat dat bij niemand het geval zal zijn. Wij raden dan ook aan om de crème eerst een tijdje voorzichtig te testen, om een negatieve reactie van de huid uit te sluiten.

Translate »