C60

C60: een derde vorm van koolstof?

Eeuwenlang waren er slechts twee vormen van koolstof bekend: het zachte, zwarte en geleidende grafiet, en het harde, transparante en isolerende diamant. In 1985 werd echter een nieuwe vorm van koolstof ontdekt, die een opmerkelijke structuur had. Deze vorm van koolstof bestond uit zeshoeken en vijfhoeken van 60 koolstofatomen, samengevoegd tot een volledig ronde vorm: C60.

Het C60 molecuul

De onderzoekers observeerden de opmerkelijke eigenschappen van C60, zoals de geometrische structuur, de weerstand tegen radioactiviteit en het gedrag als een moleculair kogellager. Ze voorzagen oneindige mogelijkheden, vooral op het gebied van halfgeleiders, industriële smeermiddelen en batterijen.

C60 en levensverlenging

In 2012 werd op de Université Paris-Sud 11, een onderzoek uitgevoerd op ratten, om om de toxiciteit van het C60 molecuul te bepalen. Volgens een speciaal procedé worden C60 moleculen gemengd met olijfolie. Hierdoor ontstaan ‘lipofullerenen’, in vet opgeloste C60 moleculen die goed door organismen worden opgenomen. Eén groep ratten kreeg niets, een tweede groep alleen olijfolie en een derde groep kreeg een mengsel van C60 en olijfolie. De resultaten van dit onderzoek deden de onderzoekers versteld staan. De ratten die C60 in olijfolie kregen stierven niet sneller, integendeel, ze bleven gemiddeld twee keer langer leven. Eén rat bleef bijna drie keer langer leven! Hoofdonderzoeker Fathi Moussa publiceerde in 2012 zijn onderzoeksrapport. De conclusie was dat C60 niet-toxisch is, en dat C60 in olijfolie juist sterk levensverlengend werkt op de ratten in het onderzoek.

C60 onderzoek op mensen

Direct na het uitkomen van het rapport van professor Moussa begon het eerste laboratorium (Tom Martin van carbon60oliveoil, onze leverancier) met het reproduceren van de C60 in olijfolie uit het onderzoek. Wereldwijd begonnen mensen met het testen van C60 in olijfolie op zichzelf. Deze experimenten, die nu reeds zo’n 6 jaar bezig zijn, onthullen meer en meer biologische toepassingen van C60 in olijfolie, voornamelijk op het gebied van levensverlenging. Maar hoe werkt C60 in olijfolie nu precies? Daarvoor moeten we eerst ingaan op een aantal belangrijke processen in het lichaam.

Vrije radicalen en oxidatieve stress

Vrije radicalen zijn onstabiele, reactieve deeltjes die in staat zijn schade toe te brengen aan het DNA, eiwitten en andere moleculen. Dit wordt oxidatieve stress genoemd. Men heeft ontdekt dat aanhoudende oxidatieve stress kan leiden tot chronische ontsteking in het lichaam. Deze kan op haar beurt weer leiden tot chronische ziekten, waaronder kanker, diabetes en allerlei cardiovasculaire, neurologische en pulmonale aandoeningen.

Vrije radicalen zijn een (ongewenst en onvermijdelijk) bijproduct van cellulair metabolisme en ademhaling (zuurstofradicalen). Nog meer vrije radicalen worden veroorzaakt door roken, het inademen van vervuilde lucht, alcoholgebruik, (gemodificeerde) voedseladditieven, pesticiden en andere gifstoffen, en stress. Het tegengaan van deze vrije radicalen lijkt dus het meest belangrijk te zijn in het voorkomen van de meeste chronische ziekten en vroegtijdige veroudering.

Antioxidanten

Vrije radicalen kunnen worden weggevangen door zogenaamde antioxidanten. Door het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten worden ontstekingen en cellulaire schade verminderd, waardoor de algehele gezondheid wordt verbeterd en het verouderingsproces wordt vertraagd. Voorbeelden van sterke anti-oxidanten zijn vitamine E, vitamine A, resveratrol (uit rode wijn), vitamine C, waterstof (H2) en C60. C60 blijkt een zeer krachtige antioxidant te zijn, wel 172 keer sterker dan vitamine C!

Bij gebruik van C60 worden een aantal zeer veelbelovende resultaten gemeld:

  • Het kan levensverlengend werken
  • Het beschermt tegen vrije radicalen
  • Het werkt ontstekingsremmend
  • Het beschermt de zenuwen
  • Het geeft meer energie

Sommige mensen melden dat ze beter slapen en helderder kunnen denken. C60 belooft ook goede resultaten bij ziekten als alzheimer.

Waarom is C60 zo bijzonder als antioxidant?

C60 heeft enkele bijzondere eigenschappen, wat het tot een superantioxidant maakt. C60 met (olijf)olie als drager wisselt elektronen uit met vrije radicalen. Het kan zowel elektronen doneren aan vrije radicalen die een tekort hebben, als elektronen accepteren van vrije radicalen die een overschot hebben. Het bijzondere aan C60 in olijfolie (of avocado olie) is, dat het 24 tot 36 uur in het lichaam aanwezig blijft om elektronen uit te wisselen met vrije radicalen, ZONDER dat het zelf instabiel wordt of van structuur verandert. Daarom wordt ook wel gezegd dat C60 een recyclebare antioxidant is. Hierin ligt de grootste kracht van C60. Sommige onderzoeken suggereren dat C60 de bloed-brein barrière kan passeren. Hiermee wordt de werkzaamheid van C60 bij Alzheimer en Parkinson in verband gebracht.

Over ons

Nextgene.nl levert zorgvuldig geselecteerde health en life extension producten van premium kwaliteit, zoals C60 in olijfolie en waterstof water. Dnactivation.com is onze Engelstalige website.

Nextgene.nl
Beursstraat 25
4381 CC Vlissingen

KvK: 70036012
BTW: NL001754709B68

Nextgene.nl © Design by Jay

Wij steunen

Translate »