Moleculaire waterstof

OXIDATIE EN VRIJE RADICALEN

We weten allemaal dat zuurstof essentieel is voor onze overleving. Wat minder bekend is, is dat zuurstof enkele ongunstige bijwerkingen heeft. Het vormt namelijk vrije radicalen, die oxidatie tot gevolg hebben. Dit is duidelijk zichtbaar aan de bruine kleur die een appel krijgt, wanneer je hem doormidden snijdt en een tijdje laat liggen. Ook het roesten van metaal is het gevolg van oxidatie.

Een onprettig idee is dat dit proces ook onafgebroken in het lichaam plaatsvindt! Op de lange duur worden de gevolgen van vrije radicalen en oxidatieschade bij iedereen voelbaar en zichtbaar. Vrije radicalen worden dus gevormd door natuurlijke fysiologische processen in het lichaam. Maar ook slechte voeding, overmatige stress, roken, alcohol, drugs, teveel zonlicht en luchtverontreiniging veroorzaken vrije radicalen.

Hoe kunnen wij ons beter beschermen tegen vrije radicalen en de oxidatieschade die ze veroorzaken? Moleculaire waterstof lijkt hierin een zeer belangrijke rol te kunnen spelen.

WAT IS WATERSTOF?

Waterstof (H2) is een molecuul dat overvloedig voorkomt in de natuur. Omdat waterstof het kleinste element is in het universum, dringt het snel door alle weefsels en cellen van het lichaam. Hier bindt het zich – zonder de celprocessen te verstoren – aan vrije radicalen, die vervolgens worden afgevoerd.

Opmerking: moleculair waterstof is geclassificeerd als een sportsupplement. Om deze reden maken we geen therapeutische of medische claims. Bezoek de website van het Molecular Hydrogen Institute voor meer details.

WAT KAN WATERSTOF VOOR MIJ BETEKENEN?

Honderden onderzoeken bevestigen dat het niet alleen veilig is, maar ook zeer effectief kan zijn bij de behandeling van allerlei aandoeningen, voor meer energie, voor het verbeteren van sportprestaties en voor het bevorderen van een optimale gezondheid en een lang leven. De volgende positieve effecten zijn waargenomen:

ANTI-AGING
Moleculair waterstof is een krachtige antioxidant, dat helpt om cellen en genen te beschermen tegen schade en afsterven, veroorzaakt door schadelijke vrije radicalen. Deze eigenschappen, in combinatie met ontstekingsremmende eigenschappen, kunnen levensverlengend werken, omdat veroudering wordt veroorzaakt door weefselafbraak, oxidatieve stress en ontsteking.

ZIEKTEPREVENTIE
Er zijn momenteel 150 verschillende ziekten waarbij moleculaire waterstof een gunstig effect zou kunnen hebben hebben. Enkele van de meest voorkomende zijn: hart- en vaatziekten, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, dementie, diabetes, allergieën, osteoporose, atherosclerose, hartaandoeningen en kanker.

WATERSTOF EN C60
Over het gebruik van C60 samen met moleculair waterstof is nog weinig bekend. Dit wordt momenteel onderzocht door zowel wetenschappers als gebruikers, en belooft zeer goede resultaten.

IS WATERSTOF VEILIG?

Waterstof is volledig non-toxisch en wordt van nature in het lichaam geproduceerd wanneer darmbacteriën voedingsvezels afbreken. Er zijn geen nadelige effecten geassocieerd met H2 en wanneer H2 wordt afgebroken, is het bijproduct eenvoudigweg water (H20).

WATER VERRIJKEN MET WATERSTOF

Water kan op verschillende manieren verrijkt worden met waterstof. Bijvoorbeeld door middel van een tabletje. Wanneer deze in drinkwater wordt opgelost, ontstaat een reactie tussen de magnesium en de zuurstofatomen in het water. Hierdoor ontstaan magnesiumoxide en vrije waterstofatomen. Een andere manier is een machine die door middel van electrolyse, waterstofatomen aan het water toevoegt.

OVER DE TECHNOLOGIE: SPE/PEM MEMBRAAN

Zowel de AquaVolta, als de H05B beschikt over SPE/PEM technologie. Het SPE/PEM membraan is de laatste ontwikkeling op het gebied van H2 water makers. Deze technologie garandeert een hoog H2-gehalte en de afwezigheid van schadelijke bijproducten in het drinkwater. Beide modellen zijn voorzien van een platinum-gecoate titanium electrolyseplaat, wat een langdurige hoge productie van H2 garandeert.

 
Toelichting bij het schema. Het SPE/PEM membraan bestaat uit een anode en een kathode:
 

  • Aan de anode worden H+ (waterstof) ionen d.m.v. electrolyse gescheiden van zuurstofatomen
  • Alleen de gewenste H+ (waterstof) ionen bewegen door het PEM membraan naar het water dat u drinkt
  • Bij de kathode komen de H+ ionen samen met elektronen uit de voeding en worden H-atomen gevormd, die zich koppelen en H2-gas vormen
  • Zuurstofgas (en mogelijk Chloorgas) geproduceerd aan de anode (door oxidatie van hydroxide) blijft achter en wordt ontlucht

SPE/PEM

Over ons

Nextgene.nl levert zorgvuldig geselecteerde health en life extension producten van premium kwaliteit.

Nextgene.nl
Beursstraat 25
4381 CC Vlissingen

KvK: 70036012
BTW: NL001754709B68

Nextgene.nl © Design by Jay

Wij steunen

Translate »